Fortsätt till huvudinnehåll

Reporäntan oförändrad

Reporäntan oförändrad idag. Många medier trummar på med att nu kommer minsann räntan gå upp igen och hamna på 5,5-6 procent istället. Vilket så klart skrämmer livet ut folk som sitter på tura lån och orsakar en onödig stress. Medan vissa medier har hittat experter som visar en helt annat bild. Att man sänker räntan runt om i hela europa för att elda på konsumtionen och skapa nya jobb i och med det. Vad som är hållbart eller inte återstår ju bara att se. Men ett råd är att inte lyssna på första bästa person utan att samla information från fler och få en mer samlad bild över ränteläget. Vi försöker alltid uppdatera efter hur räntan står så du ska kunna följa det på en och samma sida istället för att behöva följa alla sidor om ekonomi för att få veta det först.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats blir många tvungen att göra i och med att man minst måste ha 15 procent av värdet på bostaden som kontantinsats. Köper du en bostad för en miljon kronor måste du således ha 150.000kr som kontantinsats. Vilket så klart väldigt få ha liggandes. Därför måste många välja att låna till kontantinsatsen för att ha en chans att köpa en bostad och komma in på bostadsmarknaden. Handpenning och kontantinsats är dock två helt olika saker. Handpenning är det du lägger när du skriver på för bostaden hos mäklaren. Kontakta din mäklare för att veta exakt procent där.

Hur stor är handpenningen vid köp av bostad?

Hur stor är handpenningen vid köp av bostad? Vanligtvis är den 10%. Men det variera en del beroende på upplägg. Kontakta din mäklare för att se hur mycket du behöver i handpenning där du ska skriva på din nya bostad. Kom ihåg att kontantinsats är en helt annan sak. Handpenningen är vanligtvis 10% av bostadens värde och det ska du vanligtvis betala max en vecka efter du skrivit på att köpa din nya bostad. Sedan när du ska få nycklarna för din bostad så betalar du hela bostaden och då får du ha max 85 procent av bostadens värde som säkerhet för bolånet. Ibland till och med mindre. Och då måste du ha minst 15 procent i insats.

Menar du kontantinsats?

Många bland som sagt ihop kontantinsats och handpenning. Med väldigt många som menar jag NÄSTAN alla faktiskt. Jag känner en mäklare och enligt honom så tror alla som inte vanligtvis håller på med ekonomi att handpenning och kontantinsats är samma sak. Men det är det ju alltså ej. Därför försöker vi ovan förklara det så snabbt som möjligt för nya besökare som kommer in här för att undvika eventuella missförstånd så snabbt som möjligt.